Voetballife

Wat verdient Ronaldo?

 Wat verdient Ronaldo?

Cristiano Ronaldo, een van ’s werelds meest iconische en invloedrijke voetballers, heeft gedurende zijn carrière indrukwekkende verdiensten zowel binnen als buiten het voetbalveld vergaard. Zijn reis begon in de bescheiden omgevingen van Funchal, Madeira, waar zijn buitengewone talent al op jonge leeftijd opviel. Geboren op 5 februari 1985, werd Ronaldo al snel erkend als een toekomstige ster en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het professionele voetbal bij Sporting CP in Portugal.

Cristiano Ronaldo’s verdiensten

Het was echter zijn overstap naar Manchester United in 2003 die zijn naam wereldwijd bekend maakte. Onder leiding van manager Sir Alex Ferguson verfijnde Ronaldo zijn vaardigheden en veroverde hij drie Engelse Premier League-titels en een UEFA Champions League-trofee. Zijn snelheid, behendigheid en doelpunten maakten hem tot een geliefde speler en een commercieel fenomeen. Het was ook in deze tijd dat Ronaldo begon te genieten van lucratieve sponsordeals met grote merken zoals Nike, die zijn financiële positie buiten het veld versterkten.

In 2009 maakte Ronaldo de opvallende overstap naar Real Madrid voor een toenmalig recordbedrag van ongeveer €94 miljoen. Zijn periode bij de Koninklijke was een tijdperk van ongekende successen, met talloze La Liga-titels en vier Champions League-overwinningen. Zijn salaris bij Real Madrid was alarmerend hoog, en gecombineerd met zijn commerciële deals, plaatste dit hem consequent in de lijst van bestbetaalde atleten ter wereld.

Transfers Cristiano Ronaldo

In 2018 verraste Ronaldo de voetbalwereld door een transfer te maken naar Juventus, waarbij hij zijn stempel drukte op de Serie A. Buiten het veld bleef hij echter een magneet voor merken zoals Clear, Herbalife, en zijn eigen CR7-merk. Het was echter zijn terugkeer naar Manchester United in 2021 die harten wereldwijd veroverde. De supporters verwelkomden hem als een verloren zoon en zijn aanwezigheid zorgde voor een hernieuwde golf van positieve energie binnen de club.

Het is belangrijk op te merken dat Ronaldo’s verdiensten niet alleen financieel zijn. Zijn filantropische inspanningen zijn opmerkelijk, variërend van donaties aan kinderziekenhuizen tot het bevorderen van bewustwording over kanker. Zijn sociale media-invloed en liefdadigheidswerk hebben een blijvende impact op verschillende gemeenschappen.

Cristiano Ronaldo’s verdiensten in het voetbal en daarbuiten zijn niet alleen gebaseerd op zijn ongeëvenaarde vaardigheden op het veld, maar ook op zijn vermogen om een wereldwijd fenomeen te worden. Zijn verhaal, van bescheiden begin tot wereldwijde roem, blijft een bron van inspiratie voor velen, en zijn nalatenschap zal nog vele jaren voortduren.

Voetbal International stelt dat Ronaldo sinds zijn transfer in 2023 naar Saoedi Arabie twee keer zoveel is gaan verdienen. Dat komt neer op €68 miljoen per jaar. Victor Osimhen verdient momenteel rond de 5 miljoen per jaar bij Napoli.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *