Voetballife

Victor Osimhen

 Victor Osimhen

“Victor Osimhen is een Nigeriaanse professionele voetballer die speelt als spits. Hij is geboren op 29 december 1998 in Lagos, Nigeria. Osimhen begon zijn jeugdcarrière in Nigeria bij de Ultimate Strikers Academy en verhuisde later naar de club Lagos Ultimate FC. Vervolgens verhuisde hij naar Europa en tekende hij in januari 2017 bij de Duitse club Wolfsburg, maar hij maakte slechts 14 optredens voor de club voordat hij werd uitgeleend aan de Belgische club Charleroi, waar hij een succesvol seizoen had met 20 doelpunten in 36 optredens.

Verleden en vorige clubs Victor Osimhen

Osimhens indrukwekkende prestaties bij Charleroi leverden hem in augustus 2019 een transfer op naar de Franse Ligue 1-club Lille. Hij had een uitstekend debuutseizoen bij Lille, waar hij 18 doelpunten maakte in 38 optredens, waardoor Lille vierde eindigde in de competitie en een plaats in de UEFA Europa League veiligstelde. Osimhens prestaties leverden hem ook de prijs op voor de beste Afrikaanse speler in Ligue 1 voor het seizoen 2019/2020.

Huidige club van Victor Osimhen

In juli 2020 tekende Osimhen voor de Italiaanse Serie A-club Napoli voor een gerapporteerde vergoeding van € 70 miljoen, waarmee hij de duurste Afrikaanse speler aller tijden werd. Osimhen is ook een regelmatige speler voor het Nigeriaanse nationale team en heeft meerdere doelpunten gescoord voor zijn land op zowel jeugd- als seniorenniveau.”

Kwaliteit van deze speler

Victor Osimhen is een getalenteerde spits die bekend staat om zijn snelheid en kracht op het veld. Hij begon zijn professionele carrière bij Wolfsburg in Duitsland, maar het was bij Charleroi in België waar hij echt doorbrak met zijn doelpunten en indrukwekkende prestaties. In 2019 tekende hij voor Lille, waar hij nog meer indruk maakte en werd bekroond als de beste Afrikaanse speler in Ligue 1. Zijn prestaties trokken de aandacht van Napoli, waar hij in 2020 een recordtransfer naar maakte voor een Afrikaanse speler. Osimhen heeft ook een indrukwekkende staat van dienst bij het Nigeriaanse nationale team en wordt beschouwd als een van de grootste talenten van Afrika.

Meer te weten komen over Osimhen en andere spelers? Bekijk de info op VoetbalLife.nl.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *