Voetballife

Al Masry Salloum FC uit Egypte

 Al Masry Salloum FC uit Egypte

El Masry Salloum is een Egyptische voetbalclub uit de stad Salloum, gelegen in het noordwesten van het land aan de grens met Libië. De club werd opgericht in 1932 en speelt zijn thuiswedstrijden in het Port Said Stadium in de stad Port Said.

Rijke geschiedenis in de Egyptische competitie

El Masry Salloum heeft een rijke geschiedenis in het Egyptische voetbal en is een van de meest succesvolle clubs in de regio. De club heeft in totaal zes keer de Egyptische beker gewonnen, de laatste keer in 2018. Ook heeft de club in het verleden enkele keren deelgenomen aan internationale toernooien, zoals de Afrikaanse Champions League en de CAF Confederation Cup.

De club heeft een trouwe aanhang en staat bekend om zijn fanatieke supporters, die bekend staan als de “Green Eagles”. Deze supporters zijn berucht in het Egyptische voetbal en hebben in het verleden wel eens voor ongeregeldheden gezorgd.

In recente jaren heeft de club enkele moeilijke tijden gekend, waaronder de tragedie die zich voordeed in 2012 tijdens een wedstrijd tussen El Masry Salloum en Al Ahly. Hierbij vielen meer dan 70 doden en honderden gewonden door gewelddadige confrontaties tussen supporters van beide clubs.

Grote club in het Egyptische voetbal

Desondanks blijft El Masry Salloum een belangrijke club in het Egyptische voetbal en heeft het een grote schare fans die de club door dik en dun steunen. Helaas zijn ze een aantal jaar geleden gedegradeerd naar de Egyptische tweede divisie league.

Meer te weten komen over andere internationale voetbalclubs? Lees dan de blogs op VoetbalLife.nl.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *